Seminar Århus: Forretningspotentialet med blockchainteknologi i danske handels- og designvirksomheder

Indlæser Arrangementer

DATO & TID: Torsdag d. 22 oktober 2020, kl. 08.30 – 12.00

STED:Aarhus C

TILMELDING: Du tilmelder dig HER

Vi tager forbehold for at der kan forekomme ændringer i programmet.

Forretningspotentialet med blockchainteknologi i danske handels- og designvirksomheder

Blockchain teknologien er spået at have et enormt potentiale, men teknologien er i dag primært kendt for kryptovaluta i den finansielle verden. Er teknologien derfor overhovedet forretningsrelevant for handelsvirksomhederne? Ja, er svaret, men hvilke forretningsidéer og usecases vil vinde handelsvirksomhedernes gunst? Med udgangspunkt i interviews og workshops med over 115 virksomheder, præsenterer vi i dette seminar resultaterne af handelsvirksomheders vurdering af teknologiens potentiale i handelsbranchen nu og i fremtiden.

Handelsvirksomheder opererer i et økosystem, hvor transparens på tværs af aktører i stigende grad bliver efterspurgt af både virksomheder og kunder. Blockchainteknologi er et ideelt teknisk fundament for at skabe stærkere informationsdeling mellem aktører i et netværk, der ikke stoler på hinanden, og teknologien kan derfor blive et vigtigt element i den fremtidige infrastruktur for handelsvirksomheder og deres værdikæder. Blockchainteknologi har siden 2018 vækket globale handelsvirksomheders interesse, og der er gode grunde til at antage, at teknologien har et stort potentiale for handelsvirksomheder verden over.

Senest har store globale handelsvirksomheder som Walmart, Carrefour og Alibaba begyndt at udnytte teknologien i deres løsninger til internt effektivisering eller eksternt mod deres kunder. Danske virksomheder halter noget efter udlandet og generelt i Danmark er Blockchain et relativt uudforsket område. Derfor har vi i projektet “Blockchain i Business og Dansk Design” kigget på danske handelsvirksomheders kendskab og brug blockchain teknologi i dag. Gennem workshops og input fra Deloittes eksperter er et bredt spektrum af applikationsmuligheder for teknologien i en handelskontekst blevet identificeret og evalueret. Selvom et udvalg af disse skaber begrænset værdi for den enkelte virksomhed, eller viser sig på nuværende tidspunkt yderst kompliceret at implementere, er tre cases blevet identificeret som havende stort potentiale for handelsvirksomheder.

På seminaret for du en kort introduktion til blockchainteknologien, og de muligheder den giver, hvorefter vi præsentere handelsspecifikke use cases som globale handelsvirksomheder indtil nu har udviklet. Du får adgang til rapporten ”Blockchainteknologiens potentiale for danske handelsvirksomheder” og de første resultater for, hvordan danske virksomheder vurderer mulighederne og potentialet for blockchain, samt hvilke use-cases de vurdere bedst. Vi slutter dagen med at give dig en guide til, hvordan du kommer i gang.

Håber vi ses!

PROGRAM

  • 09.00 Velkommen v/DI Handel

  • 09.10 Introduktion til Blockchain teknologien v/Jan Damsgaard, CBS

  • 09.20 Gennemsigtighed, sporbarhed og bæredygtighed i danske design- og handelsvirksomheders v/Jan Damsgaard, CBS

  • 09.40 Handelsvirksomhedernes muligheder med Blockchain v/DI Handel

  • 10.00 Pause

  • 11.10 Overvejelser inden et Blockchain projekt, hør Green Cotton dele ud af deres erfaringer.

  • 11.40 Sådan kommer din virksomhed i gang med Blockchain (Prototype) v/Thomas Jensen

  • 12.00 Frokost og networking

Tilmeld dig arrangementet

*Bemærk tilmelding foregår hos DI Handel

Vi tager forbehold for at der kan forekomme ændringer i programmet.

Go to Top