Online Seminar: Ny teknologi kan forhindre køb og salg af kopivarer

Indlæser Arrangementer

DATO & TID: Onsdag d. 12 Maj 2021, kl. 10.00 – 12.00

STED: Dit kontor

TILMELDING: HER

Handel med kopivarer i kategorier som designprodukter, fødevarer og medicin er et stigende problem. Og mange har igennem tiden prøvet at komme denne kæmpe kriminelle forretning til livs, men uden held. Nu kan det med hjælp af blockchainteknologi lykkes. Deltag i dette webinar og hør hvordan.

Handel med falske produkter er et stigende problem og er i dag verdens største kriminelle ”virksomhed” med en estimeret årlig salgsindtægt på USD 1,7 mia. ”Branchen” er i stor vækst, og det påvirker jobbene på det hvide marked. Det estimeres, at branchen i 2022 vil være vokset med 65 procent og have kostet 5,2 millioner job. (U.S. Intellectual Property and Counterfeit Goods)

Interesserne hos de dominerende online markedspladser som Amazon og eBay er sjældent afstemt med brandejere, og disse platforme giver handlende med kopivarer en nem måde at distribuere de falske varer på. I 2019 valgte Nike at fjerne deres produkter fra Amazons platform, da man fra Amazons side ikke havde gjort noget for at stoppe salget af falske Nike-produkter.

Det er ikke kun kopier af forbrugsvarer fra kendte mærker, der handles med. Interpol har estimeret, at der årligt dør omkring 1 million mennesker på grund af forfalsket medicin (Interpol). Dertil er fødevaresikkerhed en udfordring i flere lande, hvor forbrugerne eksempelvis ikke kan stole på labels og indholdet, da disse kan være blevet manipulerede.

Blockchain er en ideel teknologi til at løse problemerne med falske varer og snyd med data. Sammen med QR-koder eller aktive BLE-tags kan der skabes en såkaldt ”digital tvilling” på blockchainen. En digital tvilling er en digital kopi af en fysisk enhed, der kan lagre data om en vares fremstillingsdato, varens herkomst, hvordan varen er transporteret, om varen er solgt mv. Hvert produkt – eller batch (afhængigt af behovet) – bliver serialiseret, så produktet nemt kan identificeres og verificeres.

LVMH (konglomeratet bestående af Louis Vuitton, Moët m.fl.) har i samarbejde med Microsoft lanceret en blockchainplatform, der har til formål at bekæmpe kopivarer ved at verificere produkters ægthed og historie. I første omgang lanceres platformen for Louis Vuitton-produkter og Christian Dior-parfumer.

I Danmark har Danish Crown implementeret en blockchainløsning, der gør det muligt for kinesiske forbrugere at verificere, at kødprodukter stammer fra Danmark, er produceret på det angivne tidspunkt, samt at transport og opbevaring er foregået forsvarligt.

Dit udbytte

  • Indsigt i brugen af blockchain til at afhjælpe snyd med data og autenticitet af produkter
  • Inputs til strategiske overvejelser inden opstart af blockchainprojekt
  • Tips til at komme i gang
  • Eksempel på brug af blockchain fra en dansk virksomhed

Program

10.00 Velkommen- v/ Kim Bruno-Lindby, DI Handel & Heidi, LDC

10.05 Hvordan kan teknologi imødekomme sporbarhed? Kort intro til hvad er blockchain og hvordan kan det anvendes v/ Jan Damsgaard, CBS

10:25 Sporbarhed gennem teknologi skaber konvertering, digital trafik og mere værdi til forretningen og samarbejdspartnere v. Birgitte, Spoor & Scanhide

10.40 Breakout rooms – Hvad har du af erfaringer med anvendelse af teknologi til kopivare og sporbarhed v. LDC

11:00 Pause

11:10 Opsamling fra breakout rooms

11.15 How do we see blockchain used in the chinese market especially for counterfeit? v/ Tara Qian Sun, CBS

 11.35 Hvordan bruger design virksomheder teknologi til ophavsret og kopivare? V. Andreas Keinicke Gustavsen https://rightly.io/

11.55 Strategiske overvejelser inden opstart af blockchainprojekt. v/ Kim Bruno-Lindby, DI Handel & Heidi, LDC

12.00 Tak for i dag

Tilmeld dig HER

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Go to Top